Потребна е помош за малата Љупка

Објавено на 2020-02-04 16:10:25

Информации

Телефон за донација (А1)
143 467
Жиро Сметка
200002785092704 Стопанска Банка А.Д Скопје

Опис

Малата Љупка има целебрална парализа, а како последица на тоа доби и епилепсија. Најновите испитувања покажале дека се се случувало заради недостаток на кислород во мозочето. Оваа година, се отвори надеж за семејството дека со операцијата во Турција е можно малата да ја победи болеста. Операцијата ја плаќа државата, но се потребни само 3000 евра за да се покријат останатите предоперативни трошоци.