Потребна е помош за малиот Матеј Алексовски од Прилеп

Објавено на 2020-02-21 14:59:46

Информации

Жиро Сметка
200001992069107

Опис

12-годишниот Матеј Алексоски од Прилеп боледува од церебрална пapализа, а наредниот месец треба да оди на опepaциja во соседна Србија, во болницата “Медикус” во Чуприја. Операциjaта треба да се изведи на неговата лева нога, односно на тетивата, со цел да му се овозможи на Матеј полесно да се движи, а за зафатот потребни се 2850 евра, средства кои семејството не може да си ги дозволи. На оваа сума потребни се дополнителни средства за патни трошоци и сместување. Да донираме и да му помогнеме на Матеј да има што побезгрижно и понормално детство. Транцасиска сметка за Македонија: 200001992069107 – Тања Алексоска – Стопанска Банка АД Скопје Телефон за контакт: 076 665 146 – Игор Алексоски (татко на Матеј) НАШЕТО МАЛКУ НЕКОМУ ЗНАЧИ МНОГУ 🙏🏽❤